De strijd Verslag Waarom? De fietsers Sponsor! Twitter
Klaar voor de start
Om kwart voor negen kwam Rob aan in Utrecht. Rond 6 uur die ochtend was hij samen met zijn fietsmaatje Jan vertrokken vanuit Haarlem. Vrij fit komen beide mannen aan, met slechts één slechte mededeling: Ze hadden vrij veel wind mee gehad. Dat betekent dus op weg naar Beverwijk wind tegen...

Kwart over negen zet Cor zijn fiets tegen ons hek. Ook hij is klaar voor vertrek, maar houdt ons nog even binnen. 'Verrassing'. Nou, dat was het. Cor heeft zijn oude brandweerploeg, de B ploeg, uitgenodigd, die met drie brandweerwagens onze straat in komen rijden. Was er nog geen adrenaline, nu is die er zeker!

Cor had nog een verassing. Hij had Paul Ufkes van woningbouwcorporatie Mitros uitgenodigd. Met Mitros heeft Cor een rookmelderproject gedaan. Samen hebben ze 2.000 rookmelders bij huurders opgehangen. Van elke rookmelder ging een kwartje baar de Brandwonden Stichting.


Verslag
Maandag 10 oktober, de eerste dag van de landelijke collecte voor de Brandwonden Stichting, reed ik van huis naar mijn werk, van Utrecht naar Beverwijk! In drie uur tijd reden we via Wilnis, Uithoord, Amstelveen, Zwanenburg, Spaarndam, Haarlem, en IJmuiden naar de Zeestraat 29 te Beverwijk.

Samen met mijn collega, hoofd Preventie, Zorg & Kwaliteit van Leven, Rob Baardse, van de Stichting, 'Brandweerman Cor' en topfietser Jan Westland, legden we niet alleen 70km af, maar zamelden we ruim € 4.000 in voor een andere strijd: De strijd tegen littekens.

Op deze pagina's lees je het verslag van de prachtige fietstocht.